Blåsvart föll i Kalmar

Sirius föll på måndagskvällen med 1-0 (1-0) borta mot Kalmar FF i sin åttonde allsvenska match för säsongen.

Ute i spelet höll Sirius jämna steg med Kalmar FF från start på Guldfågeln Arena, men när bollen kom in i straffområdet var hemmalaget vassare.

Joakim Wulff stod för en stark debut i Siriusmålet och fick ingripa på avslut efter två hörnor redan under matchens inledande minuter. Nio minuter in stod han dock maktlös när Nils Fröling kunde peta in 1-0 från nära håll vid den bortre stolpen, efter att Måns Söderqvist tagit sig ned till kortlinjen och fått oceaner med tid att sikta in sig för inspelet.

Sirius spelade sig fram till och runt Kalmars straffområde, men hade svårt att komma till avslut. Shkodran Maholli försökte från distans tidigt i matchen men missade målet, och Ian Sirelius hann inte riktigt ställa om fötterna för Stefano Vecchias hårda inlägg och fick inte alls träff i ett svårt läge.

Kalmar tog sig oftare fram till de avgörande lägena men lyckades inte överlista Joakim Wulff fler gånger. Siriusmålvakten stod för flera vassa parader och höll Blåsvart kvar i matchen.

Spänningen levde i allra högsta grad in i den andra halvleken, då Sirius också lyckades lyfta spelet mer under sin kanske bästa period i matchen. Ytor öppnade upp sig, kontringslägen dök upp och Blåsvart kom under en period i våg efter våg mot Kalmarmålet.

Som närmast var det när Ian Sirelius tog sig in i straffområdet och kom till avslut i höjd med straffpunkten, men han halkade till i skottögonblicket och skickade bollen strax över ribban.

I övrigt var Shkodran Maholli nära att hitta fram med ett instick till en djupledslöpande Stefano Vecchia och Moses Ogbu friställdes sent i matchen i påstådd offsideposition av inbytte Oscar Kindlund, men närmare än så kom inte Sirius.

Den sista passningen rann igenom gång på gång och det var bara att börja om igen. Joakim Wulff stod för flera räddningar även i den andra halvleken och Sirius kunde gå till motattack, men man hittade inte rätt. När Axel Björnström efter 87 minuter kom sent in i en duell med en Kalmarspelare och drog på sig sitt andra gula kort var matchen snart över med Kalmar i förarsätet.

– Det är en jämn match ute på planen men Kalmar är bättre än oss inne i straffområdet och det är där skillnaden ligger. Vi gör en bra laginsats men vi måste bli bättre på att skydda vårt eget mål och att utnyttja de lägen vi får, säger Thomas Lagerlöf.

På lördag väntar en viktig match mot Trelleborgs FF hemma på Studan för Sirius. Vi ses där! Säkra din biljett på siriusfotboll.ebiljett.nu.