Växjö för svåra för Sirius i dag

Ett taggat Växjö var numret större än Sirius i dagens match på Löten. Slutsiffrorna skrevs till 1 – 4 och Sirius enda mål gjordes av Emelie Magnusson.

Det var ingen tvekan om att Växjö kom till matchen med en rejäl dos motivation i bagaget. De satte högsta fart så fort domaren tutat klart i pipan och med knappa minuten spelade rasslade det till i nätet bakom Emma Holmgren.

En viss förvirring rådde om vem som egentligen gjorde målet men till slut skrevs det på en för dagen glödhet Ritah Kivumbi som fram tills hon byttes ut fortsatte att ställa till besvär för Sirius försvar. Med 13 minuter spelade såg hon dessutom till att utöka Växjös ledning.

Sirius hade inte särskilt mycket att säga till om under den första halvan av matchen och den enda riktiga farligheten för hemmalaget kom alldeles innan Växjös mål när Moa Mattsson först missade bollen som i stället hamnade framför Ariam Berhane som med ett mäktigt skott sånär överlistade Växjös keeper.

Gästerna såg till att starta upp andra halvlek på samma sätt som den första. Med bara två minuter spelade såg Jonna Ståhl till att det lyste 0 – 3 på Lötens resultattavla. Men istället för att hänga med huvudena började Sirius spela upp sig på allvar och resten av matchen blev en holmgång som till största delen utspelade sig på mitten av planen.

Skönspelet lyste med sin frånvaro den här kvällen men med hårt arbete kunde Sirius genom Emelie Magnusson till slut reducera till 1 – 3, med drygt tio minuter kvar att spela. Men kvällens match gick i Växjös tecken och i den 90:e minuten kunde – återigen – Ritah Kivumbi näta och fastställa slutresultatet till 1 – 4. Ett resultat som även betydde att Växjö passerade Hammarby och lade beslag på uppflyttningsplatsen till allsvenskan. Hammarby har dock en match mindre spelad.

Med två matcher kvar att spela är det mer eller mindre klart att Sirius tar en stark fjärdeplats i årets upplaga av Elitettan.