Storseger i damernas genrep

Damernas genrep, mot IFK Nyköping, slutade 5 – 2,efter en rätt händelselös första halvlek och en desto fartigare andra.

Vi kan väl säga så här. Vi snackar inte så mycket om första halvlek. En ganska avslagen historia med ett lojt spelande Sirius och ett Nyköping som inte riktigt förmådde bjuda upp trots att Sirius inte var riktigt påkopplade. Andra ska vi däremot titta närmare på. För då hände en hel del.

Annars började det rätt trevligt när Ingrid Wixner vältes omkull av gästernas Amanda Nordlie till en straff som Aisha Faiqi enkelt skickade i maskorna förbi en märkligt passiv Nyköpingsmålvakt. Lite tristare blev det när Nyköping med tjugo spelade tråcklade in bollen i boxen och skickade den i mål över en oförberedd Clara Ringmar, som sånär lyckades tippa över.

Sedan blev det inte så mycket mer att skriva hem om. Lojt och avvaktande spel från båda sidor. Innan vi går över till andra halvlek måste ändå en oförtröttligt krigande Ingrid Wixner nämnas. Konstant jagande jobbade hon fram chans efter chans men tyvärr utan utdelning.

Något som snabbt skulle ändras när domaren tutade igång andra halvlek. Med en minut spelad krigade Aisha Faiqi sig fram på högerkanten innan hon skickade in bollen till en felvänd Ingrid Wixner som snabbt vände om och lyfte bollen över Nyköpings målvakt. Dryga minuten senare blev det repris på situationen från andra kanten, förutom att de två bytte roller i dramat.

Men inte nog med det. Ännu en minut senare fick Nyköpings målvakt ett smärre hjärnsläpp och skickade bollen rätt i famnen på en framrusande Emelie Magnusson. 4 – 1 och Nyköping borde varit ett slaget lag. Icke så. Nyköping fortsatte kriga på och när de fick en hörna med halvtimmen kvar kom reduceringen på ett rökarskott från 25 meter.

Men nu hade Sirius fått upp ångan och svaret kom strax efter när Emelie Magnusson på högerkanten fick på en brutal mörsare från ingen vinkel alls och ökade på ledningen till 5 – 2.

En betryggande seger mot ett topplag från Division 1 fick avsluta försäsongsmatchandet och nu är det bara en vecka kvar till premiärmatchen borta mot Sunnanå. En premiär som kan bli nog så spännande med tanke på det stabila spel som visades upp i dag.

IK Sirius FK – IFK Nyköping 5 – 2 (1 – 1)

Målskyttar: Aisha Faiqi (2), Emelie Magnusson (2), Ingrid Wixner