Sorti ur Svenska cupen för Sirius Dam

Sirius damer är ute ur Svenska cupen efter en tung förlust med 1 -2 mot Bollstanäs. Sirius mål gjordes i slutet av matchen, av Sara Back.

Ett supertaggat Bollstanäs satte press på Sirius från start och i synnerhet Michelle Rojas som var en ständig källa till oro för försvaret. Redan i den sjätte minuten fick hon på ett stenhårt skott i överliggaren och sedan fortsatte det i samma stil.

Med kvarten spelad såg det dock ut som om Sirius skulle börja få ordning på grejerna och ett långt uppspel landade till slut hos Agnes Nyberg som helt fri stormade fram mot målet men avslutet gick rakt i famnen på Bollstanäs målvakt.

Istället skulle det bli Bollstanäs som nätade. Med tio minuter kvar av halvleken fick Bollstanäs Maja Wiklander på ett hårt skott från 20 meter, otagbart för Emma Holmgren. Och därmed var även initiativet tillbaka hos värdarna. Sirius fick aldrig igång ett organiserat spel utan slog istället ifrån sig bollarna utan att söka rätt på någon adressat.

Och inte blev det bättre i andra halvlek. Bollstanäs rev åt sig kommandot omedelbart, om än inte riktigt lika effektivt som i första halvlek. Dock tillräckligt effektivt för att utöka sin ledning redan i den 54:e minuten.

Precis som i den första halvleken repade sig Sirius något i den 70:e minuten och började få styr på spelet men det var inget som Bollstanäs var intresserade av att tillåta. De fortsatte att spela med pondus och självförtroende, normalt sett Sirius paradgren men inte den här kvällen.

När det mesta gick snett så höll dock Emma Holmgren Sirius kvar i matchen och när Sara Back i den 85:e minuten reducerade till 1 – 2 så tändes ett litet hopp i de Siriushjärtan som fanns på plats. Sirius låg på allt hårdare och vaskade fram några halvchanser men sju minuter senare släcktes lågan när domaren blåste av matchen. En signal som också förkunnade att Sirius är ute ur årets cupspel.