Skön arbetsseger för Sirius

En sådan här dag är det bara att kapitulera. Det fick Östersund göra, det gjorde publiken och det gjorde definitivt redaktören. Vi kan lite torrt börja med att konstatera att Sirius vann dagens match med 1 – 0. Så är det avklarat.

Matchen i sig utvecklade sig till ett ställningskrig som var snålt på chanser. Lagen bytte av varandra i förarsätet men fram till den 20:e minuten vaskades det inte fram en enda målchans. Men där och då började kapitulationen. Blott 16-årige Agnes Nyberg fick för första gången chansen som startspelare. Det tackade hon för på bästa sätt. Fint framspelad av Ingrid Wixner drämmer hon iskallt in lädret till 1 – 0 som också skulle visa sig bli slutresultatet i matchen.

Efter matchen är det inte helt lätt att få en kommentar av en minst sagt bubblande målskytt.

– Det är nog det hittills största i min karriär, konstaterar Agnes. Det var så härligt, så otroligt skönt att få en så bra start.

Men Agnes var inte nöjd med det. Med total respektlöshet jobbade hon stenhårt fram till sista kvarten när orken började tryta.

– Bara att samla ihop sig, ta med sig lugnet och fokusera på matchen.

Tränaren Fredrik Bernhardsson är stolt över lagets moral. För det var trots allt vad dagens seger handlade om. Lagmoral och att stå upp för varandra. Försvaret var tio man starkt när det behövdes och sviktade egentligen aldrig.

Men det finns en hjältinna till den här kvällen. Agnes Nyberg fixade segermålet, men det var Fanny Lång som såg till att det målet var värt tre poäng när den förre Siriusspelaren Malin Winberg sköt ett rungande skott i stolpen i matchens slutminuter. På returen var bollen på väg in i mål bakom en överspelad Emma Holmgren när Fanny dök upp från ingenstans och motade den precis på mållinjen inför en jublande hemmapublik.

Dagens resultat skickar Sirius till tabellens andraplats och nollan i kolumnen för insläppta mål står orörd för den 400:e minuten i sträck.