Sirius ”blåsta” på segern

Ta nu inte rubriken på allt för stort allvar. Sirius första träningsmatch – mot Malmö FF – under lägret i Salou blev en smula chansartad för båda lagen eftersom en kraftig vind skickade bollen lite hit och dit efter behag. Trots en förlust med 1 – 3 var det ändå en match som gav många positiva besked. Matchen bjöd också på en återkomst och en debut.

Medan Sirius klev på gräset med två raka segrar av två möjliga äntrade Malmö FF samma gräs med en viss press på sig. Träningssäsongen hade fram till dagens match resulterat enbart i förluster och noll gjorda mål. Malmö klev också på från start och pressade tillbaka Sirius ordentligt under den första kvarten. Resultatet kom ganska omgående när Jo Inge Berget i den sjätte minuten satte punkt för den skånska måltorkan.

Sirius red tålmodigt ut anstormningen, låste igen försvaret och tog successivt över spelet. Med dryga kvarten kvar av halvleken kom kvitteringen när Alexander Nilsson nätade för tredje matchen i rad efter ett snyggt inspel av Kalle Larson som skarvades vidare med klacken av Diego Montiel. Strax efter hade samme Nilsson ett bra läge att skjuta upp Sirius i ledning när han vände upp strax utanför straffområdet och avlossade ett skott som styrdes utanför av ett välplacerat Malmöben.

En stor anledning till den blåsvarta dominansen var målskytten Alexander Nilsson och Kingsley Sarfo som befann sig på varenda ledig fläck av gräset samtidigt och konstant sysselsatte ett antal Malmöspelare. De blåsvarta avsluten lyste däremot tyvärr med sin frånvaro.

En kvart in i den andra akten visade Malmös poängkung Magnus Eikrem klass när han med en mäktig frispark skruvade in bollen i bortre krysset helt otagbart för Lukas Jonsson. Malmö FF var tillbaka i ledningen. En ledning som kvarten senare utökades till 3 – 1, som också blev slutresultatet efter att Malmö tagit över allt mer under den sista halvtimmen.

Trots förlust och trots att spelet som sagt påverkades en hel del av den hårda vinden, som gjorde att bollen ibland uppförde sig som en bumerang när den kom för högt upp i luften, så fanns det en hel del att glädjas åt. Linjerna sätter sig allt mer och försvaret fungerade bra under största delen av matchen. Ännu ett par positiva besked levererades när Johan Eiswohld debuterade från start (utbytt i 70:e) och Dragan Kapcevic gjorde comeback i den 65:e minuten.

Nu väntar ett par dagars träning och återhämtning innan det är dags för den andra matchen under träningslägret, mot Östersund på lördag 10:30.