Poäng till Sirius efter sent kvitteringsmål

Det blev endast oavgjort mot jumbon Lidköpings FK som tog sin första poäng för i år. Hemmalagets första mål för säsongen var inte vilket som helst då Marie Sandberg skruvat in sin hörna direkt i mål. Sirius gör 1-1 efter 77 minuter via Caroline Lundberg, ett nickmål efter fint inlägg av Elin Åkerman.

Sirius bibehåller sin obesegrade svit på lördagen då man kryssar borta mot tabelljumbon Lidköpings FK som tog säsongens första poäng. Matchen var i stora delar Sirius att förlora men skärpan i avsluten satt inte riktigt vid de chanser man skapade.

Hemmalagets första mål för säsongen kom via en fast situation, fast inte frispark som man kan tro utan en hörna som Sandberg skruvar rätt in i målet. Det var även Lidköpings första poäng för i år, men som Olof var inne på innan matchen så är Lidköping nykomlingar som blir bättre för varje match.

Det viktiga för Sirius är att man behåller sin obesegrade svit i tävlingsmatcher som nu nästan sträcker sig ett år tillbaka. Som matchen mot Älta hade man det mesta av spelet men lyckades tyvärr inte sätta sina chanser. Hemmalaget tog ledningen men Sirius ger aldrig upp och lyckades kvittera i den 77 minuten efter att nyss inbytte Elin Åkerman slår ett fint inlägg som möts upp av Caroline Lundbergs panna.

Resultatet innebär att Sirius, som sagt, fortfarande är obesegrade i säsongen 2015 och ligger tvåa i tabellen (Djurgården har en match mindre spelad). Nu på torsdag (klockan 15:00 på Studan) ser vi fram emot ett toppmöte i Elitettan mot Kvarnsvedens IK som skuggar Sirius med endast en mindre poäng.

Lidköpings FK 1-1 IK Sirius (0-0):
53′ 1-0 Lidköpings FK – Marie Sandberg
77′ 1-1 IK Sirius – Caroline Lundberg (Elin Åkerman)