Ny vinst för Sirius efter en fantastisk andra halvlek

Det var en fin premiär på Studenternas för IK Sirius damer då man vände 0-1 underläge till 2-1 vinst i andra halvlek. Matchen började bra för Sirius då man hade skott i stolpen och flertalet chanser men det var ändå Älta som tog ledningen. I andra halvlek gör Fanny Andersson 1-1 efter endast två minuter, Tempest fullbordade vändningen då hon gjorde 2-1 efter 75 minuter.

Laget startade lite annorlunda denna match då Ingrid Wixner fick starta på bänken och Elin Åkerman klivit in som anfallare, Tempest som vanligtvis spelar på topp höll till på högerkanten.

Sirius fick styra spelet till en början av matchen och skapade en del farliga målchanser, framför allt via Tempest och Fanny på kanterna.

Men det var Älta som drog det längsta strået då man lyckades slå in 0-1 på en olycklig studs i straffområdet som hamnar hos Elin Ekblom Bak och hon stänker upp den i krysset från nära håll. Sirius fortsätter dock skapa chanser och det är högljudda protester vid en potentiell, utebliven, straff i de allra sista minuterna av första halvlek.

Under halvtidsvilan jobbas det hårt i omklädningsrummet, taktiker ska förändras och slipas. Ut kommer ett lag som ser väldigt fokuserat ut. Sirius börjar med bollen och tar tag i taktpinnen direkt.
Efter hög press av Fanny kommer läget, försvararna i Älta blir stressade och skänker bollen till yttern som drar ifrån sina motståndare och placerar bollen i hörnet.

Matchen fortsätter i Sirius tecken och mycket välförtjänt kommer 2-1 i minut 75 då Tempest driver bollen från mittplan upp in i mitten och rakt mellan de två mittbackarna i Älta IF, hon gör sedan inget misstag utan placerar bollen i hörnet bakom Kaldoyo i Älta-målet.

Resterande minuter av matchen består av att Sirius försöker hålla i bollen och spela av matchen. Det är dock inte helt ofarligt och Älta hade några extremt bra chanser att göra 2-2, varav ett helt öppet mål.

Domaren blåser av efter 92.02 minuter spelade och en välförtjänt vinst efter en av de bättre halvlekarna vi sett från Sirius-damerna.

Glädjescener följde efter matchen och känslan är nog väldigt god i Sirius-lägret efter en positiv start på Studan. Laget ligger i skrivande stund etta i Elitettan och vi hoppas att det fortsätter så.

Nästa hemmamatch är den 14 maj mot Kvarnsvedens IK, vi ses då!

Intervju med målskytten Fanny Andersson finns på vår Youtube för den som vill se vad yttern hade att säga om matchen.