Många bra besked trots förlust

Trots förlust med 0 – 4 mot Östersund i dagens träningsmatch är det inte alltför sura miner i Sirius. Tränarna fick se en hel del förbättringar jämfört med den föregående matchen mot Malmö FF. Tyvärr fortsatte även skadekavalkaden, om än inte med särskilt långvariga konsekvenser.

Kim Bergstrand spådde redan innan matchen att Östersund skulle vara ganska motsträviga när det kom till att låna ut bollen. . Medicinen mot det var ett lågt och kompakt försvar, något som också fungerade tämligen väl frånsett vid de mål som producerades.

I dag var det också dags att välkomna Ante Eriksson tillbaka efter lång rehabilitering. Tyvärr var olyckan framme efter bara fem minuter när Ante tvingades lämna planen med känningar i baksida lår. Efter en första kontroll tror dock lagläkaren Jakob Johansson inte att det är någon större fara på taket.

– Den här typen av skador, så kallade hamstringsskador, har ganska kort konvalescens, berättar Jakob. De brukar normalt läka inom ett par veckor.

Innan Sirius riktigt hunnit hämta sig efter bakslaget kom Östersund runt på vänsterkanten och Johan Bertilsson dundrade in lagets första mål, bara minuten efter Antes sorti.

Även om det fortfarande finns många kanter att slipa av för lagen innan serien kommer igång visade Östersund att man med stor sannolikhet kommer att bli ett lag som håller till på den övre delen av tabellen. Det andra målet kom efter en halvtimme när Sirius försvar gled isär åt alla håll och kanter och Östersunds Saman Goddos kunde smyga in dagens andra mål.

Med bara några minuter av andra halvlek spelad var det dags igen. En stenhård Östersundsfrispark satte stolpen i gungning och returen hamnade hos en Curtis Edwards som kunde öka på ledningen till 3 – 0 otagbart för Josh Wicks.

Med halvtimmen spelad slog skadespöket till igen. Kingsley Sarfo åkte på en smäll i ansiktet och fick lämna planen. En blödning på insidan av läppen satte stopp för spel men smällen fick även andra effekter.

– Det verkar vara en lindrig hjärnskakning, säger Jakob Johansson. Vi behöver titta lite mer på det men det ska inte vara någon fara. Däremot ska vi vara rädda om våra killar så kör vi en gradvis upptrappning med den så kallade hjärntrappan. En trappa som inte ska behöva ta mer än en dryg vecka om det inte kommer några bakslag.

På uppsidan är att Johan Andersson, som drog på sig en stukning i matchen mot Malmö FF, var tillbaka igen och klev på som avbytare när Kingsley Sarfo lämnade planen. När vi ändå är inne på uppsidorna så kan vi konstatera att Sirius hade väl så många målchanser som Östersund även om den där lilla slutklämmen saknades idag. Alexander Nilsson hade chansen att förlänga sviten efter en hörna men bollen rensades på mållinjen av Östersundsback, Johan Andersson hade ett par frilägen, Oscar Kindlund fick skottläge men fick inte på den där klockrena träffen och Jakob Bergman drog på ett mäktigt skott som tyvärr seglade över målet.

Östersund hittade effektiviteten i dag och kunde utnyttja sina chanser på ett bra sätt, i den sista ordinarie matchminuten satte Ludvig Fritzson Östersunds fjärde mål när Sirius tappade positionerna tillfälligt. Trots de fyra baklängesmålen såg Siriustränarna många positiva tecken i dagens match.

– Visst blev det några plumpar i protokollet men dagens insats var betydligt bättre än i matchen mot Malmö FF, säger Thomas Lagerlöf. Vi testade ett nytt spelsätt och då hör det till att allt inte fungerar perfekt.

Thomas konstaterar att det var många som gjorde en bra insats i dagens match.

– Det mesta var på plats på ett helt annat sätt i dag. Det fanns ett engagemang, en vilja att gå i duell och framför allt en stark vilja att spela fotboll på det sätt som Sirius vill och ska göra.