Komfortabel Sirius-seger mot Bollstanäs

Sirius hade inga problem att besegra gästande Bollstanäs vid dagens match på Studenternas IP. En strålande första halvlek grundlade segern med tre mål, följt av ett fjärde i de skälvande slutsekunderna av matchen.

På slaget 19:00 puttade gästernas Sabina Lundström igång kvällens match. Trots det stora glappet i tabellplacering – till Sirius fördel – klev Bollstanäs på respektlöst redan från start. Så mycket hade de dock inte för det eftersom de blev hängande på Sirius effektiva mur av försvarare och bara några få minuter in i matchen satte Sirius ner foten för första gången. Caroline Lundberg skickade från vänsterkanten bollen i en snäv bana mot främre stolproten där Ingrid Wixner mötte upp och så när kunde stöta in lädret.

Tonen var därmed anslagen och bara ett par minuter senare höll sig Tempest Norlin framme och skottade snyggt in 1 – 0 till Sirius och mer var på gång. Med kvarten spelad tvingades gästernas keeper att lämna en retur som landade precis på Caroline Lundbergs tår. Med öppet mål var det inga problem för Carro att dutta in kvällens andra Siriusmål.

Och sedan gick det liksom sönder en stund, hemmaspelet. Bollstanäs tilläts klättra upp i banan och kunde få till ett par skott som dock inte vållade Emma Holmgren några bekymmer att håva in. Reparationsarbetet gick rappt och Sirius fortsatte att mala ner gästerna.  Värt att notera en brutal mörsare från Ingrid Wixner som så när bockade till överliggaren. Kort därefter köpte Amanda Johansson långresebiljett och dundrade ostoppbar iväg från eget försvarsområde hela vägen till gästernas. Väl framme skickade hon in bollen till en helt fri Tempest Norlin – bra placerad framför mål – som enkelt ökade Bollstanäs uppförsbacke till 3 – 0. Resten av halvleken gestaltade sig mer eller mindre som en konstant belägring av Bollstanäs planhalva.

Andra halvlek var bara några minuter gammal när Fanny Andersson knyckte bollen i Bollstanäs försvarszon och skapade matchens delikatess så långt genom att skicka bollen i sidled där Ingrid Wixner iskallt lät den passera vidare till Caroline Lundberg som dock inte lyckades få på en bra träff.

Sedan tog det liksom slut på händelser att skriva om. Sirius hade ett fast grepp om händelserna trots att det fina spelet från första halvlek hade blåst bort. Och det räckte alldeles utmärkt bra för att hålla Bollstanäs stången tills klockan närmade sig stopptid. Då kom nämligen kvällens fjärde mål tillverkat av en nyss inbytt Tyra Kajgård, som en lämplig punkt för dagens match. Ett resultat som innebär att Sirius hänger på i toppstriden. Dessutom fick vi se Madelen Lindström presentera sig för Uppsalapubliken tio minuter före slutet när hon begick sin debut i a-laget. Madelen gjorde det med den äran när hon respektlöst kastade sig in i närkamp efter närkamp.

IK Sirius FK – Bollstanäs SK 4 – 0 (3 – 0)

Målskyttar: Tempest Norlin 2 (5, 32), Caroline Lundberg (15), Tyra Kajgård (90)

Publik: 158

Truppen: Emma Holmgren – Amanda Johansson, Sara Back, Mikaela Björklund – Fanny Andersson, Moa Mattsson (80), Julia Lyckberg (71), Ingrid Wixner – Tempest Norlin, Caroline Lundberg (64)

Avbytare: Clara Ringmar, Madelen Lindström (80), Märta Säfström, Tyra Kajgård (64), Elin Åkerman, Malin Forssner (71)