Kämpaseger mot Ängelholm

Sirius gick ut mot seriejumbon Ängelholms FF med allt att förlora – men det slutade med en kämpaseger och en, för tillfället, allsvensk plats.

Blåsvart inledde matchen med en elva som kändes väl igen från söndagens match mot Ljungskile. Den enda förändringen i startelvan var att Uppsalapublikens favorit Kingsley Sarfo klev in istället för Nicklas Maripuu. Den bollsäkre ghananen hade mycket boll under inledningen av matchen där Sirius dominerade bollinnehavet samtidigt som besökarna från Skåne, ledda av den välkände tränarprofilen Christian Järdler, låg rätt i positionerna.

Siriusspelet satt väl på plats under de första 45 minuterna men de riktigt heta chanserna uteblev även om Dragan ”Super-Dragan” Kapcevic samt Patrick Hopkins hade varsin nick efter hörna som var relativt nära att nå nätmaskorna. Ängelholm stack upp med ett antal omställningar men generellt gick de blåsvarta supportrarna, som var 970 för dagen, trots det mållösa resultatet, till halvtidsvila med en positiv känsla i kroppen.

I den andra halvleken klev lagen ut med oförändrade elvor och de gulklädda gästerna var i inledningen lite hetare än de blåsvarta och stack upp med ett antal chanser som Benny Lekström i målet fick betvinga med sedvanligt lugn.

I den 57:e matchminuten valde Kim Bergstrand att plocka ut Dragan Kapcevic till förmån för Alexander Nilsson som direkt klev in i handlingen och levererade ett antal storartade aktioner, framförallt defensivt, när han vann boll och stod för flera fina passningar. Sirius agerade stabilt och kämpade väl i närkamperna utan att skapa särskilt mycket framåt.

Matchen stod och vägde och känslan var att det var på väg mot en 0-0-tillställning när nummer 14 Ian Sirelius klev in i handlingen. Ett vackert instick från Kujtim Bala öppnade en yta på vänsterkanten och publiken hann knappt reagera förrän Ian lagt bollen i den vänstra delen av nättaket.

De sista minuterna inklusive tilläggstid bjöd inte på någon större dramatik och blåsvart kunde efter dryga 94 minuter fira en inte alltför välspelad men stabil seger som förde IKS upp på en direktplats till Allsvenskan efter att toppkonkurrenterna Dalkurd och AFC United spelat 1-1.