Jämn match blev säsongens första förlust för Sirius

Säsongens första förlust kom mot Kvarnsvedens IK efter en jämn kamp mellan två av seriens bättre lag. Två fasta situationer gav Kvarnsveden tre poäng, Sirius kämpade hårt men lyckades inte hitta nätet i slutminuternas forcering. Förlusten innebär att KIK går om Sirius i tabellen.

På förhand ett toppmöte mellan två skickliga lag. Det skulle visa sig vara bortalaget som drog det längsta strået.

Det var en trevande och osäker första halvlek från Sirius som inte lyckas skapa något rejält förutom en ribbträff i tredje minuten.
Sirius såg ut att ha en tydlig matchplan i första halvlek där man slog längre bollar på Caroline och Tempest i anfallet som skulle löpa ifrån Kvarnsvedens höga backlinje. Men lite för många felpass och bolltapp ledde till ett någorlunda tryck från bortalaget som efter tre raka hörnor i slutet av första halvlek gör 0-1 via målskytten Tabitha Chawinga. Tabitha som nu gjort sju mål på sex matcher.

Båda lagen startade andra halvlek som man avslutade första och Kvarnsveden hade några jättelägen i de allra första minuterna, men Emma håller tätt. Sirius gör sitt första byte efter 15 minuter och sätter in Märta Säfström istället för Malin Forssner, vilket gör att man flyttar in Fanny Andersson till mitten av plan samtidigt som Märta tar ytterpositionen.

Kort därefter kommer även kvittteringsmålet efter att Ingrid Wixner tagit sig lös på vänsterkanten och måttat inlägg mot bortre ytan där Caroline Lundberg dyker upp och nickar in bollen stenhårt från nära håll, otagbart.

Olyckan är dock framme bara fem minuter senare då Kvarnsveden kontrar på Sirius och Sara Back i mittförsvaret måste agera för att förhindra friläge, det leder tyvärr till straff för bortalaget och gult kort till Back. Elin Danielsson i Kvarnsveden kliver upp och sätter straffen bakom Emma Holmgren som för övrigt stod för en gedigen insats i målet idag.

Resterande tid av andra halvlek domineras av Sirius med någon kontring från bortalaget. Men det räcker inte hela vägen och efter väldigt trötta ben på många spelare så får man se sig besegrade trots fina chanser från framför allt Tempest-Marie i slutminuterna.

Men det var ingen bitter känsla i laget efter matchen utan man blickar redan mot söndag då man har bortamatch i Karlstad mot QBIK. Det är ett ypperligt tillfället att komma igen och föra laget in på vinnande takter.

Nästa hemmamatch är på lördag den 23:e då man tar emot Kungsbacka DFF på Studenternas IP klockan 14:00, då siktar vi på att bryta 200-åskådarantalet efter att ha mäktat med 190 stycken idag.

Vi måste avsluta med att tacka Västra Sidan för stödet idag då man anslöt med ett antal medlemmar och bidrog med stämning på läktaren, fortsätt så!

IK Sirius 1-2 Kvarnsvedens IK (0-1)
’35 0-1 Tabitha Chawinga (Joanna Snell)
’66 1-1 Caroline Lundberg (Ingrid Wixner)
’71 1-2 Elin Danielsson (Straff)