Inför: IK Sirius – IFK Norrköping

På Studenternas är det på söndagen dags för ett nytt allsvenskt toppmöte.

Sirius tar sig an IFK Norrköping med avspark klockan 17.30, och gör det med en skön trepoängare i ryggen. 3-0-segern mot Halmstad på Örjans vall förra helgen var bästa möjliga sätt att återhämta sig från förlusten mot AIK på.

– Vi studsade upp väldigt bra, det var skönt att få det kvittot. Vi gick rätt ut och tog kommandot, gjorde mål tidigt och dominerade första halvlek ordentligt. Sedan stängde vi till matchen i andra halvlek och jobbade av den lugnt och metodiskt, säger Thomas Lagerlöf.

Efter ännu en träningsvecka, med nyförvärvet Zackarias Faour med i matchtruppen för första gången och Ian Sirelius tillbaka tar sig tabelltrean Sirius alltså nu an tabellsexan IFK Norrköping på Studan. Vi ses där!

MOTSTÅNDARNA
Efter en trög säsongsinledning med två förluster efter de tre första omgångarna spelade IFK Norrköping tio raka matcher utan att förlora. Men den sviten övergick sedan i fyra raka förluster, och efter att man för två veckor sedan slutligen 1-0-besegrat AFC Eskilstuna tack vare ett sent avgörande hemma på Östgötaporten blev det sedan en ny förlust senast, 1-0 hemma mot toppkonkurrenten Djurgården.

– I våras var de det lag tillsammans med oss som spelade bäst som ett lag, skulle jag vilja säga. Sedan har de skiftat lite spelare och spelat i Europa. Det sätter sig säkert vartefter, men det kan ofta påverka när man har mycket matcher och byter ut spelare, säger Thomas Lagerlöf.

Flera tongivande spelare har försvunnit från IFK Norrköping under sommaren. Nicklas Bärkroth, Christopher Telo och Niclas Eliasson har alla lämnat Peking för utlandet. Den tekniske mittfältaren Alexander Jakobsen från danska Viborg, och tidigare i Falkenbergs FF, har kommit in tillsammans med bl.a. Johannes Vall, som kommer direkt från just Falkenberg för att förstärka Jens Gustafssons lagbygge. Kvaliteter finns det fortfarande gått om i 2015 års svenska mästarlag, framför allt offensivt menar Thomas Lagerlöf.

– De är ett mycket bättre lag i anfallsspel än i försvarsspel, de kan trumma på ordentligt när de får upp farten och då gäller det att inte stressa upp sig utan fortsätta göra rätt saker även när det går fort. Där är de skickliga, säger han.

TIDIGARE MÖTEN
Blåsvart vann det senaste mötet lagen emellan, då man i allsvenskans tredje omgång tog en tung 2-0-skalp borta på Östgötaporten efter mål av Moses Ogbu och Christer Gustafsson i den andra halvleken. Det var det första mötet lagen emellan på åtta år.

Senast IFK Norrköping besökte Studenternas var i Superettan våren 2009, i en match som slutade 1-1. Matchen som spelades två år tidigare på samma plats lär dock finnas närmare till hands i de flesta blåsvarta medvetanden, även om resultatet den gången blev en 3-1-förlust. 8592 åskådare bevittnade det som då var en ren seriefinal i Superettan 2007.