Förlust i andra träningsmatchen

Sirius herrar föll med 2-1 (0-1) borta mot Brommapojkarna i årets andra träningsmatch. Andreas Eriksson gjorde Blåsvarts mål i slutet av den första halvleken.

Det gick upp och ner för Sirius i årets andra träningsmatch. En trevande inledning övergick i ett visst spelövertag, och till slut en 1-0-ledning i paus efter att Ante Eriksson i den 40:e minuten avslutat ett mönsteranfall med att nicka in Kingsley Sarfos inlägg i nät.

– Vi inledde med alldeles för mycket tekniska fel. BP fick väldigt bra utdelning för sitt presspel, vi tappade boll vid minsta tendens till press. Sedan fick vi ändå ganska bra kontroll på matchen, och Antes mål kommer efter ett väldigt fint uppsatt anfall. Men vi borde kanske ha kunnat vaska fram lite fler målchanser, säger Thomas Lagerlöf.

Den andra halvleken inleddes ungefär på samma sätt. Sirius gjorde tre byten i paus, ytterligare tre mitt i den andra halvleken, och matchen fortsatte att vara ganska jämn och tillknäppt. Mot slutet blev det dock allt sämre ordning i det blåsvarta spelet, och efter två något dråpliga situationer i den 84:e respektive 90:e minuten hade hemmalaget vänt matchen.

– Vi gick ner oss lite i början av andra halvlek, men det gjorde BP också. Sedan började allt falla sönder, det var rent taktiska fel, det blev alldeles för mycket en-mot-en och grejerna hängde helt enkelt inte ihop, säger Thomas Lagerlöf.

Först friställde en passning in bakom ett samlat Siriusförsvar en hemmaspelare som fri med Lukas Jonsson inte gjorde något misstag och kunde sätta kvitteringen. Minuterna senare var det en frispark en bit ut mot sidan som letade sig in vid den första stolpen efter att först ha passerat under den hoppande muren för att sedan gå via Jonssons händer och in i mål.
– Det var extremt billiga mål, men det är bra att de kommer nu och inte senare, konstaterar Thomas Lagerlöf, som ändå lyfter fram Lukas Jonssons målvaktsspel som en av de positiva delarna av matchen.

Också Oscar Pehrsson, Christer Gustafsson och Kingsley Sarfo får ett hedersomnämnande av sin tränare. Särskilt glädjande var annars att Ian Sirelius var tillbaka på fotbollsplanen och gjorde 45 minuter. Sammanfattningsvis var det en match som bjöd på både högt och lågt, och som gav Blåsvart någonting att jobba vidare utifrån.

– Vi släppte in två väldigt billiga mål mål i slutet, och jag tycker egentligen inte att resultatet speglar matchbilden som helhet, men vi förtjänade det i och med den avslutning på matchen som vi gjorde. Första 60 minuterna var helt okej, men så lågt som vi sjunker i slutet kan vi inte göra. Det var skolgårdsfotboll, säger Thomas Lagerlöf.

Den kommande veckan tillbringar Sirius på träningsläger i turkiska Antalya. Nästa lördag väntar där en träningsmatch mot det kazakiska högstaligalaget FC Taraz. Tillbaka på svensk mark är det sedan den inledande gruppspelsmatchen i Svenska Cupen mot Malmö FF den 20 februari som gäller.