Förkrossande 6-0-seger mot Degerfors på Studan

Sirius herrar besegrade på lördagen Degerfors med förkrossande 6-0 (2-0). Ante Björkebaum gjorde två mål och Johan Andersson, Dragan Kapcevic, Ian Sirelius och Patrick Hopkins varsitt i en riktig blåsvart uppvisning på Studan.

Efter flera bra insatser där spelet satt men resultaten inte riktigt var vad man önskade, följt av två matcher där spelet stämt sämre men trepoängarna trillat in, föll allt plötsligt på plats för Sirius på lördagen, precis som Kim Bergstrand önskat inför matchen. Inte bara var man spelmässigt överlägsna, man fick också utdelning på sina chanser och vann mycket rättvist mot formstarka Degerfors.

Något snack var det egentligen aldrig, men det dröjde ändå ett tag innan målen trillade in. Under matchens första halvtimme låg bollen förvisso i nätmaskorna bakom Degerfors målvakt vid två tillfällen, men både Kingsley Sarfos och Alexander Nilssons mål vinkades bort på grund av offside. Chanser fanns det dock än fler av, många efter fasta situationer.

Christer Gustafsson fick öppet läge i den bortre delen av straffområdet efter en hörna, men fick inte riktigt träff på den studsande  bollen som målvakten Jesse Öst kunde knipa, och Ante Björkebaum nådde sånär fram till ett inspel i straffområdet men brakade istället in i Öst, som senare fick bryta matchen på grund av skada.

Johan Andersson som gjorde sin första start för säsongen var pigg matchen igenom, och efter ett par bra lägen när han tagit sig igenom från sin högerkant med hjälp av sin snabbhet var det ett för honom mer okonventionellt mål som gav Sirius ledningen i matchen. Kim Skoglunds hörna skarvades vidare av Christer Gustafsson in i straffområdet, där Andersson från nära håll först träffade målvakten innan han på returen fick en andra chans och bara kunde peta in 1-0 i det öppna målet.

Målet kom i den 42:a minuten, efter en kortare period där Degerfors för första gången i matchen haft någorlunda lugn och ro och kanske började få hopp om att kunna hitta in i matchen. Men Sirius visade ingen pardon.

Degerfors hann knappt ta avsparken innan hemmalaget var på det igen. Efter en snabb bollvinst och motattack drev  Kingsley Sarfo fram bollen och hittade ut med en passning till Alexander Nilsson som kom fram till vänster om honom. Han gick i sin tur inte på avslut i öppet läge, utan passade istället tvärs över straffområdet till Ante Björkebaum som med öppet mål kunde avsluta ett riktigt mönsteranfall med ett 2-0-mål för Sirius.

Nu var proppen verkligen ur, och även om en halvtidsvila kom i vägen var det inget som stoppade Sirius. Fyra minuter in i den andra halvleken slog Kim Skoglund en hörna där Dragan Kapcevic kom först till den främre stolpen och snyggt nickade in 3-0 över den i halvtid inbytte Degerforsmålvakten Oscar Klasson.

Inbytt i halvtid blev också Ian Sirelius, då han ersatte Christer Gustafsson efter att denne skadat foten i slutet av första halvlek. Det dröjde till den 78:e minuten, men även han skulle få skriva in sig i målprotokollet denna kväll efter ett nytt vackert Siriusanfall. Ante Björkebaum släppte vidare bollen på Paul Torres, som bara varit inne på planen i en minut när han hittade vidare till Ian Sirelius med en perfekt passning i djupled. Avslutet var inte ett dugg sämre än uppbyggnaden, en nätt liten chipp förbi målvakten och in i mål intill stolpen gav Sirius en 4-0-ledning.

Resten av matchen var  vid det laget något av en formsak, men inhopparna fortsatte att fira triumfer. Paul Torres hittade efter 80 minuter in till Jakob Bergman i straffområdet, och hans inspel petades i sin tur in till 5-0 av Ante Björkebaum som därmed blev tvåmålsskytt i matchen.

Det var dock ändå inte riktigt slut där, efter tre mycket fina spelmål ville förstås hörnorna inte vara sämre, och när Patrick Hopkins på returen efter Bergmans nick kunde trycka in 6-0 från nära håll i den 86:e minuten var det också Sirius tredje hörnmål i matchen.

Tre raka segrar och Sirius har fått ordentlig fart på grejerna i toppen av Superettan, som man nu åtminstone tillfälligt leder i väntan på att Halmstad och AFC United ska spela sina matcher i den nionde omgången.  Blåsvarts nästa match spelas borta mot Varberg nästa lördag.