Femte raka segern i Ängelholm

Sirius herrar besegrade på lördagen Ängelholms FF med 2-0 (1-0) på bortaplan. Johan Andersson och Ante Björkebaum gjorde målen, båda assisterade av Kingsley Sarfo, när Blåsvart tog sin femte raka seger och befäste serieledningen.

Ängelholms FF har visserligen ett akut konkurshot hängande över sig, men ute på planen har nästjumbon I Superettan haft en uppåtgående form. När då serieledande Sirius kom på besök till Ängelholms IP lät hemmalaget inte visa att problemen vid sidan av planen påverkat spelet på den något nämnvärt.

Ängelholm började matchen bäst, och spelade rakt och tvärt igenom ett något yrvaket Sirius i matchens inledning. Man skapade en handfull farliga målchanser under den första halvlekens första halva, dels via ett antal fasta situationer där man bland annat träffade stolpen efter lite kalabalik i samband med en hörna, och dels via kontringar. Ett par gånger tappade Sirius bollen i farliga lägen och lät Ängelholm storma fram i full fart, men Siriusförsvaret lyckades också jaga ifatt och stänga ned motståndaranfallarna Zlojutro och Finley innan de kom till några farliga avslut.

– Första 20-25 minuterna är Ängelholm klart bättre än oss, då har vi tur. Vi vann inga dueller och hade inte kontroll på ytor. Det är inte mycket som är rätt, säger Kim Bergstrand.

Sirius åt sig sakta men säkert in i matchen och tog över mer och mer av bollinnehavet. Lägen fanns tidigt även för Blåsvart, bland annat då Jesper Arvidsson fick träff på en studsande boll i straffområdet bortre del, men skottet slickade utsidan av den vänstra stolpen. I samband med att han avstyrde ett farligt Ängelholmsläge i eget straffområde en stund senare drabbades dock Arvidsson av en bristning i vaden och tvingades kliva av efter 27 spelade minuter.

In kom istället Johan Andersson, och det dröjde inte länge innan han gjorde avtryck i matchen. I matchminut 29 tog han en löpning i djupled längs med högerkanten och fick en perfekt passning innanför motståndarnas ytterback från Kingsley Sarfo. Samtidigt hade Ängelholms målvakt missbedömt situationen och försökte backa tillbaka in i målet, men lyckades inte täcka sin första stolpe när Johan Andersson gick på avslut ur liten vinkel och tryckte in 1-0-målet.

Efter 1-0-målet fick Sirius bättre ordning på läget. I andra halvlek hade man betydligt bättre koll på läget, och även om ett hemmalag som nu flyttade fram mer och mer i jakt på ett kvitteringsmål kom till en del halvchanser var det Sirius som var närmast fler mål och kontrollerade händelserna i den andra halvleken. Någon fara för de tre poängen var det egentligen aldrig på andra sidan halvtidspausen.

Till slut var det inhoppande Ante Björkebaum som kunde utnyttja Kingsley Sarfos andra assist i matchen och avsluta kontringen i den 89:e minuten till 2-0.

– Vi har lite tur och får 1-0, och efter det ordnar det upp sig litegrann. Andra halvlek är kontrollerad och bra, då skapar vi ganska mycket chanser. Det var starkt att komma tillbaka, moralen är fortsatt hög och det finns kompetens. Vi måste bara inse att det inte går att gå på halvfart, säger Kim Bergstrand.

Segern var Sirius femte i rad och befäste Blåsvarts plats i toppen av superettantabellen. Om en vecka väntar match mot Varbergs BoIS hemma på Studan.

– Det är bra gjort att vinna, det var märkliga förberedelser och psykologiskt konstigt, och Ängelholm är mycket bättre än vad folk tror. Vi hade önskat en mer helgjuten insats, men det är bra att vinna även när det inte stämmer, säger Kim Bergstrand