Damerna tillbaka i vinnarspåret

Trots matchbilden, där Sundsvall låg på ordentligt, hade Sirius största delen av matchen under kontroll och kunde med en komfortabel 5 – 0-seger bärga hem alla poängen vid gårdagens match. I slutet av matchen fick vi också välkomna ännu en debutant i a-lagströjan när Ebba Costow från F19 byttes in.

Sundsvall är i desperat behov av poäng i den täta bottenstriden i Elitettan. Det avspeglades också i matchbilden där laget snabbt rev åt sig bollinnehavet och etablerade en konstant hög press när man flyttade upp i stort sett hela laget i våg efter våg.

Sirius effektiva bågbrytare – det solida försvarsspelet – höll emot även denna gång och anfallen ebbade ut långt innan de nådde Emma Holmgren i målet. Sundsvalls höga spel gav också Sirius möjlighet att snabbt ställa om och gå till attack mot en väldigt ensam Megan Kufeld i Sundsvalls mål. Med kvarten spelad kom också utdelningen när Julia Lyckberg bröt en dåligt adresserad passning, slängde in överväxeln och dundrade rutinerat in det första Siriusmålet för dagen.

Strax innan vilan var det dags igen. Den här gången snappade Agnes Nyberg åt sig lädret och skickade ut det till Elin Åkerman. Elins fick på ett perfekt inlägg som snurrade upp de försvarare som hunnit hem, ur ingenstans dök en framstörtande Ingrid Wixner upp och skickade in dagens andra mål, på volley.

Sundsvalls övertag i bollinnehav höll i sig i inledningen av andra halvleken men när de kröp allt närmare ett reduceringsmål samlades Sirius till ett blixtsnabbt rådslag mitt på planen. Vad som sades vet bara de men uppenbarligen var det rätt vettigt för efter det förändrades matchbilden radikalt.

Med kvarten kvar att spela rasslade det till än en gång, bakom Megan Kufeld. Situationen som ändade i kvällens tredje Siriusmål var nära nog identisk med det föregående. Aktörerna den här gången var dock istället Fanny Lång som stod för det öppnande inlägget som sedan Agnes Nyberg enkelt skickade i mål, återigen på volley.

Sundsvall var vid det laget ett slaget lag och även om de kämpade på tiden ut skulle det komma ytterligare två mål, även de väldigt snygga och genomarbetade. Först ut på scenen var Elin Åkerman som skickade in 4 – 0 med fem minuter kvar av ordinarie matchtid och några minuter in på övertid höll sig Aisha Faiqi påpassligt framme och fastställde resolut slutresultatet till 5 – 0.

Gårdagens resultat innebar att Sirius tog klivet förbi Hovås Billdal och nu parkerar på fjärde plats i tabellen, bara tre poäng efter Växjö och har skaffat sig – ett väldigt teoretiskt – häng på den andraplats som Hammarby just nu innehar. Sirius har just nu sju poäng att hämta in och möter Hammarby på bortaplan, om två veckor.