Knapp förlust för decimerat Sirius

Försäsongens näst sista träningsmatch spelades av, mot AIK, på ett blåsigt Skytteholm. I sista stund ringde sig Kingsley Sarfo sjuk och fyllde på frånvarolistan ännu ett snäpp. Trots förlust med 0-1 bjöd man AIK på en rejäl match och behöver inte skämmas för dagens insats.

Ett skadedrabbat Sirius drabbades av ännu ett bakslag när Kingsley Sarfo i morse ringde sig sjuk. I hans frånvaro fick Kyria Kambusi ta klivet in i startelvan. Akademispelaren William Freidenfelt kallades in till bänken, som dessutom förstärktes med hastigt inkallade Mohamed Conteh, som bland annat spelat i Karlberg.

17:02 sparkade en frusen Eero Markkanen igång matchen och AIK tog omedelbart initiativet mot ett avvaktande Sirius. Trots det skulle det vara Sirius som vaskade fram de första chanserna på snabba omställningar och också snabbt tog sig tillbaka i matchen med bra bollbehandling och vårdat spel. Moses Ogbu visade redan efter fem minuter att han var tillbaka för att göra mål. Den här gången blev det dock inget riktigt tryck i skottet som gick strax utanför stolpen. Bara minuter efter hittade Jakob Bergman fram till Moses som skickade bollen till ungefär samma adress som gången innan.

Sirius jobbade sig in i matchen och jämnade ut spelet avsevärt. Med kvarten spelad var det Diego Montiels tur att ge hemmapubliken skrämselhicka med en väl avvägd frispark som seglade strax över ribban. Därefter gick matchen ner rejält i tempo och blev en rätt trist historia där man mest ägnade sig åt att byta boll med varandra.

Med halvtimmen spelad lyckades AIK vaska fram sin första hyfsade målchans när Simon Thern utmanade med ett hyfsat skott på nära håll. Lukas Jonsson var på sin vakt och kunde utan besvär reda upp situationen. Med chansen verkade AIK hitta lite mer energi och tog några kliv upp i banan, dock utan att på allvar ställa till bekymmer för ett väl sammanhållet Siriusförsvar.

Sirius startade andra halvlek piggt men ju längre matchen led åt sig AIK längre och längre upp i banan och tvingade Lukas Jonsson till alltmer kvalificerade räddningar, och försvaret fick jobba hårt. Ju längre matchen led ju hårdare blev belägringen av Sirius och i den 71:a minuten trodde alla att det var kört när AIK fick på en riktigt snygg hörna. Den var en åsikt som Lukas Jonsson inte delade, istället redde han upp situationen med en magisk benparad.  AIK matade på och minuterna senare fick Lukas vika sig dubbel igen och vika undan en boll som istället tog i ribban och ut.

Till slut gick det dock inte att hålla undan. En frispark från 20 meter nådde AIK:s nyförvärv Sulejman Krpic som i öppet läge kunde nicka in bollen med knappa kvarten kvar av matchen. Trots underläget fortsatte Sirius att kämpa och bland annat räddades bollen på mållinjen två gånger om. Sirius visade en imponerande kyla trots pressen och med minuten kvar av full tid spelade man sig ur en stark press och omställningen nådde så småningom fram till Diego Montiel som sånär kunde bränna lädret förbi AIK:s keeper. Närmare än så kom inte Sirius till en kvittering men trots en starkt decimerad trupp bjöd man upp AIK till dans på bästa sätt idag.