Sirius damer in i Luciacupen

I kväll kliver Sirius Dam in i årets upplaga av Luciacupen, i Diöshallen. I gruppspelet har man lottats tillsammans med Knivsta IK, Bälinge 2 och Östervåla IF. För två år sedan tog Sirius hem hela cupen men i år har man en revansch att fordra då man fick lämna cupen i kvartsfinalen, efter förlust mot Rimbo IF med matchens enda mål.

Om damerna tar sig vidare från gruppspelet väntar kvartsfinalspel som inleds redan 06:10 i morgon för den/de som går vidare från Sirius grupp.

Helgens turnering blir med största sannolikhet den sista chansen att se Sirius damer i tävlingssammanhang då det mesta talar för att laget vid årsskiftet återuppstår som IK Uppsala Fotboll.

– Ja, förmodligen blir det så, säger tränaren Fredrik Bernhardsson. Vi har haft ett väldigt bra år sportsligt i den blåsvarta dräkten så det känns lite konstigt att det är slut efter turneringen. Å andra sidan ser vi väldigt mycket fram emot den kommande säsongen och nystarten som egen förening.

Så ta dig ner till Diöshallen och ta chansen att heja fram Sirius damer till en sista cupframgång i den blåsvarta dräkten.

Så spelar damerna i dag

17:50 IK Sirius FK – Knivsta IK

19:10 IK Sirius FK – Bälinge 2

20:30 Östervåla IF – IK Sirius FK

Så spelas cupen

Speltid 15 minuter (från semi 20 minuter) och damernas gruppspel består av fem grupper där segrarna och de tre bästa tvåorna går vidare till kvartsfinalspel på söndag morgon.

Turordning för att avgöra gruppsegrare är: flest poäng, målskillnad, flest gjorda mål, inbördes möte och till sist straffsparkar (3).

Turordning för att avgöra bästa grupptvåor: flest poäng, målskillnad, flest gjorda mål, tid för lagets först gjorda mål i turneringen och till sist lottning.